kawy mieszanki

kawy mieszanki espresso

Ziarna kawy występują w dwóch podstawowych odmianach: Arabica i Robusta. Szlachetniejsza z nich, Arabica, stanowi 70% światowej produkcji kawy. Robusta jest wykorzystywana do produkcji mieszanek i kawy rozpuszczalnej. Mieszanki kaw wykonuje się przez mieszanie ziaren różnych gatunków arabik lub arabik z robustami. Kawy oryginalne zawierają ziarna zebrane w jednym kraju, natomiast mieszanki komponowane są z ziaren różnego pochodzenia, aby nadać kawie odpowiednią kwasowość i zróżnicowany smak. Ponieważ różne partie ziaren kawy tego samego pochodzenia mogą smakować inaczej, mieszanki kaw są jednym ze sposobów utrzymania stałej jakości. Mieszanki 100% arabiki z ziaren całego świata pozwolą na idealną kompozycję unikalnej kawy dla smakoszy i koneserów. Mieszanki Arabika- Robusta w różnych proporcjach to znakomite kawy espresso.

kawy mieszanki espresso

Reviewed by on .

Rating: 5 out of 5

Show all 6 Result

Show all 6 Result

Top